Pridruži se

Kako se lahko pridružiš in vključiš

Naša mavrica je odprta, dostopna in pozdravlja vse, ki vas zanimajo neformalno učenje, LGBT+ teme, nevroraznolikost, duševno zdravje, aktivna participacija v skupnosti in družbi in s tem povezane teme. V organizacijo se lahko vključite kadarkoli in prispevate na različne načine, doprinesete s svojimi specifičnimi znanji in izkušnjami – na spletu in v fizičnih prostorih.

S sodelovanjem v naših aktivnostih in projektih vas že štejemo za del naše rastoče skupnosti, torej tudi sami postanete svoja in naša Mavrica!

Poleg sodelovanja na naših dogodkih obstajajo številne priložnosti, kjer se lahko vključite, postanete prostovoljka ali del ekipe.

Želiš realizirati svoje ideje?
Ponujamo ti pogovor, izkušnje, podporo pri aktivnostih, mentorstvo – piši na info@mojamavrica.si.

Lokalno prostovoljstvo


Če prebivate v Sloveniji in se želite pridružiti naši dinamični in raznoliki skupnosti, se lahko vključite v enkraten dogodek ali pa z nami razvijete bolj strukturiran program prostovoljstva, ki bo po meri za vas glede na vaše želje in zastavljene cilje. Prav tako se je mogoče prijaviti na projekte, ki jih financira EU, kjer vas lahko podpiramo in mentoriramo na različne načine (pred, med in po). Če ste v tujini, imamo tudi mnogo dogodkov na spletu, ki se jih lahko udeželite ali jih soorganizirate.

International volunteers


You do not have to be physically in Slovenia to be part of Moja mavrica (My Rainbow Institute)! As an international volunteer, you can get involved both online and offline. You will have the chance to provide your support for the management and implementation of activities, projects and other events of the organization, and attend international activities in Europe.

Dolgoročno prostovoljstvo


Prostovoljstvo omogoča dolgoročno sodelovanje, pri čemer sami odločate o časovnih okvirjih sodelovanja.

Ponujamo tudi ESE prostovoljstvo (prostovoljska služba), ki vam omogoča enoletno izkušnjo prostovoljskega dela s polnim delovnim časom, kjer se boste imele priložnost osredotočiti na izobraževanja, aktivizem in gradnjo skupnosti, imeli boste priložnost, da se povežete z našo lokalno in mednarodno skupnostjo, ustvarite lastne projekte in raziskujete vse, kar vas zanima.

Študijska praksa


Organiziramo aktivnosti študijske prakse in ponujamo strokovno mentorstvo za študentke_e socialnega dela in sorodnih smeri. Pri nas lahko opravite študijske naloge, humanitarne ure, preizkušate teorijo v praksi in prakso prevajate (nazaj) v teorije, se spoznate z delovanjem nevladnega sektorja, dobite vpogled v administrativne, organizacijske in ekipne procese, ki jih opazujete ali pa se vanje aktivno vključujete.