Programi

Program za psihosocialno podporo,
soustvarjanje rešitev in krepitev moči
Brezplačno psihosocialno svetovanje za osebe z manj priložnostmi​


- prepoznavanje, razumevanje in regulacija lastnih čustev
- izboljšanje odnosov
- spolna identiteta in spolna usmerjenost
- socialne veščine
- izboljšanje komunikacije
- izboljšanje samozavesti in samopodobe
- spreminjanje neučinkotivith miselnih/vedenjskih vzorcev.

Sodelovalni pogovori in soustvarjanje pomoči z družinami LGBT+ oseb


- svetovanje za starše LGBT+ otrok;
- svetovanje za LGBT+ starše;
- svetovanje za družinske člane LGBT+ oseb in zaveznice.

Medsebojna podpora


Povezovanje s prostovoljko*, ki ima podobno izkušnjo (glede LGBTQIA+ identitete, nevroraznolikosti, izzivov v duševnem zdravju ali drugih osebnih okoliščin). Izvajamo vrstniško svetovanje, skupno obiskovanje dogodkov, podporo pri grajenju mreže v skupnosti in vključenosti v skupnost. V program medsebojne podpore se lahko priključiš kadarkoli s prijavo na info@mojamavrica.si

Oblike medsebojne podpore:
- medvrstniška podpora med mladimi
- medvrstniška podpora med starši LGBT+ oseb

Duševno zdravje v skupnosti


Pri raziskovanju in naslavljanju izzivov v duševnem zdravju sodelujemo z osebami, ki imajo osebne in strokovne izkušnje, z družinami, s fakultetami in drugimi organizacijami. Osredotočamo se na presečišča izzivov v duševnem zdravju, nevroraznolikosti, LGBTQIA+ identitete, geografske, ekonomske in druge osebne okoliščine, ki delujejo kot dejavnik tveganja ali varovalni dejavnik.

Pogovorne skupine


Pridruži se nam na pogovornih skupinah ali (so)organiziraj pogovorni dogodek.
V živo ali na spletu.

Osebno načrtovanje


Pomoč pri izdelavi osebnega načrta za doseganje želenih ciljev v vsakdanjem življenju (organizacija in koordinacija vključevanja v skupnost, krepitev moči, doseganje zastavljenih ciljev).

Program izobraževanja in (med)skupnostnega povezovanja

Mednarodne aktivnosti


Možnost sodelovanja in vključevanja v mednarodne aktivnosti:
- brezplačna usposabljanja in izobraževanja
- študijski obiski
- mladinske izmenjave
- mednarodno prostovoljstvo

Aktivnosti potekajo v Sloveniji in po Evropi.

Študijska praksa


Organiziramo aktivnosti študijske prakse in ponujamo strokovno mentorstvo za študentke_e socialnega dela in sorodnih smeri.

Družabni večeri


Družabni večeri so namenjeni povezovanju, ustvarjanju sedanjosti, spominov in izkušenj, izmenjujevanju anekdot in pogovoru. Igramo družabne igre, izvajamo umetniške delavnice, ustvarjamo nove družabne igre in vedno sprejemamo ter vključujemo nove osebe v ekipo.

Družabne igre igramo vsak drug torek ob 17.00 skupaj z Zavodom Bob (Robbova 15 v Ljubljani).

Lokalne akcije


Organiziramo in izvajamo ulične akcije in aktivnosti, sodelujemo pri skupnostnih akcijah, udeležeujemo se protestov, aktivno se vključujemo v socialno politične prostore.

Usposabljanja in izobraževanja


Organiziramo usposabljanja, izobraževanja, predavanja in delavnice v sodelovanju z mednarodnimi in lokalnimi partnerskimi organizacijami, Fakulteto za socialno delo in samostojno. Teme, ki jih pokrivamo so: duševno zdravje, LGBT+ specifične vsebine, principi psihosocialne podpore in pomoči, delo s specifičnimi populacijami z manj priložnostmi, delo z mladimi.

Projektno delo


Podpora in mentoriranje pri učenju načel in poteku izvajanja osebnega ali skupinskega projekta.

Razgibana mavrica


Hodimo na sprehode, na katere včasih pripeljem tudi domače živali. Gibamo se, športamo, ustvarjamo. Umetnost in šport sta nam lahko izjemno v pomoč pri izražanju in soočanju z raznovrstnimi izzivi v življenju, pri sproščanju stresa in pri povezovanju z drugimi.

Mladinsko ulično delo


Načrtujemo in organiziramo aktivnosti z mladimi v njihovem okolju/skupnosti. Na ljubljanskih ulicah izvajamo preventivne programe organiziranja prostočasnih aktivnosti in podpornih/svetovalnih dejavnosti z mladimi, ki temeljijo na potrebah mladih, ugotovljenih na podlagi sodelovalnih pogovorov z njimi. Teme, ki se jih dotikamo so duševno zdravje, LGBT+ teme in nevroraznolikost. Informiramo, vključujemo, povezujemo.

Program prostovoljstva v okviru Evropske solidarnostne enote

Prostovoljstvo v okviru Evropske solidarnostne enote


Smo organizacija z veljavnim znakom kakovosti za vodilno, gostiteljsko in pošiljajočo organizacijo za prostovoljske projekte. Če te zanima prostovoljstvo za polni delovni čas v okviru Evropske solidarnostne enote pri nas ali v tujini in želiš pridobiti nove učne izkušnje ob mentorski podpori, je to odlična priložnost.