Programi

Program za psihosocialno podporo,
soustvarjanje rešitev in krepitev moči
Brezplačno psihosocialno svetovanje za osebe z manj priložnostmi​


- Individualna in partnerska svetovanja (duševno zdravje, odnosi, spolna identiteta in usmerjenost, socialne veščine in drugi izzivi, s katerimi se srečujemo zaradi raznolikih osebnih okoliščin);

- svetovanje za starše LGBT+ otrok;
- svetovanje za LGBT+ starše;
- svetovanje za družinske člane LGBT+ oseb.

Za prijavo in več informacij se lahko oglasite na teja.bakse@mojamavrica.si.

Duševno zdravje v skupnosti


Pri raziskovanju in naslavljanju izzivov v duševnem zdravju sodelujemo z osebami, ki imajo osebne in strokovne izkušnje, z družinami, s fakultetami in drugimi organizacijami. Osredotočamo se na presečišča izzivov v duševnem zdravju, nevroraznolikosti, LGBTQIA+ identitete, geografske, ekonomske in druge osebne okoliščine, ki delujejo kot dejavnik tveganja ali varovalni dejavnik.

Družabni večeri


Družabni večeri so namenjeni povezovanju, ustvarjanju sedanjosti, spominov in izkušenj, izmenjujevanju anekdot in pogovoru. Igramo družabne igre, izvajamo umetniške delavnice, ustvarjamo nove družabne igre in vedno sprejemamo ter vključujemo nove osebe v ekipo.

POVEZAVA: Ustvarile smo tudi novi družabni igri!

Družabne igre igramo vsak torek ob 17.00 skupaj z Zavodom Bob (Robbova 15 v Ljubljani).

Za več informacij se lahko obrnete na Instagram (@mojamavrica) ali na michelle.risman@mojamavrica.si.

Medsebojna podpora


Namen je povezovanje s prostovoljko_cem, ki ima podobno izkušnjo (glede LGBTQIA+ identitete, raznolikosti in izzivov v duševnem zdravju ali drugih osebnih in življenjskih okoliščin), se dogovoriš za vrstniško svetovanje, skupno obiskovanje dogodkov, podporo pri grajenju mreže v skupnosti in vključenosti v skupnost. V program medsebojne podpore se lahko priključiš kadarkoli s prijavo na info@mojamavrica.si

Oblike medsebojne podpore:
- medvrstniška podpora med mladimi
- medvrstniška podpora med starši LGBT+ oseb

Pogovorne skupine


Priključi se v pogovorne skupine ali organiziraj kakšen pogovorni dogodek.

V živo ali na spletu. Na spletu se lahko priključiš s kamero in mikrofonom, lahko pa tudi samo z mikrofonom ali s pisanjem v klepet. Za vsa vprašanja in predloge o pogovornih temah nam lahko napišeš mail ali v zasebno sporočilo na Instagramu. 🤗 Se vidimo!

Lokalne akcije


Organiziramo in izvajamo ulične akcije, sodelujemo pri skupnostnih akcijah, udeležeujemo se protestov, aktivno se vključujemo v socialno politične prostore. Ob tematskih dnevih (kot so dan boja proti homobitransfobiji, dan vidnosti lezbijk, dan ozaveščanja o duševnem zdravju,..) na ulicah izvajamo krajše aktivnosti z mimoidočimi z namenom ozaveščanja. Se vidimo!

Razgibana mavrica


Gremo na sprehode s psi, se gibamo, športamo, ustvarjamo. Umetnost nam je lahko izjemno v pomoč pri izražanju in soočanju z raznovrstnimi izzivi v življenju.

Za več informacij se lahko oglasiš na Instagramu (@mojamavrica) ali na info@mojamavrica.si

Program izobraževanja in (med)skupnostnega povezovanja

Mednarodni projekti


Možnost sodelovanja in vključevanja v mednarodne aktivnosti:
- brezplačna usposabljanja in izobraževanja
- študijski obiski
- mladinske izmenjave
- mednarodno prostovoljstvo

Aktivnosti potekajo v Sloveniji in po Evropi.

Študijska praksa


Organiziramo aktivnosti študijske prakse in ponujamo strokovno mentorstvo za študentke_e socialnega dela in sorodnih smeri.

Za več informacij nam lahko pišeš na teja.bakse@mojamavrica.si.

Usposabljanja in izobraževanja


Organiziramo usposabljanja, izobraževanja, predavanja in delavnice v sodelovanju z mednarodnimi in lokalnimi partnerskimi organizacijami, Fakulteto za socialno delo in samostojno. Teme, ki jih pokrivamo so: duševno zdravje, LGBT+ specifične vsebine, principi psihosocialne podpore in pomoči, delo s specifičnimi populacijami z manj priložnostmi, delo z mladimi.

Za več informacij nam lahko pišeš na teja.bakse@mojamavrica.si.

Program prostovoljstva v okviru Evropske solidarnostne enote

Prostovoljstvo v okviru Evropske solidarnostne enote


Smo organizacija z veljavnim znakom kakovosti za vodilno, gostiteljsko in pošiljajočo organizacijo za prostovoljske projekte. Če te zanima prostovoljstvo za polni delovni čas v okviru Evropske solidarnostne enote pri nas ali v tujini in želiš pridobiti nove učne izkušnje ob mentorski podpori, je to odlična priložnost.

Za več informacij se lahko oglasiš na info@mojamavrica.si.