Program in projekti

Aktualne informacije o dogodkih, aktivnostih, pogovornih skupinah, ki jih organiziramo, najdeš na našem Instagram profilu @mojamavrica​

Brezplačno psihosocialno svetovanje za osebe z manj priložnostmi

  • Individualna in partnerska svetovanja (duševno zdravje, odnosi, spolna identiteta in usmerjenost, socialne veščine in drugi izzivi, s katerimi se srečujemo zaradi raznolikih osebnih okoliščin);

  • svetovanje za starše LGBT+ otrok;

  • svetovanje za LGBT+ starše;

  • svetovanje za družinske člane LGBT+ oseb.

Za prijavo in več informacij se lahko oglasite na teja.bakse@mojamavrica.si.

Duševno zdravje v skupnosti

Delamo z družinami, sodelujemo s fakultetami pri naslavljanju duševnega zdravja v skupnosti, raziskujemo in se fokusiramo na presečišča težav v duševnem zdravju in nevroraznolikosti, LGBTQIA+ identitete, geografske, ekonomske in druge osebne okoliščine, ki lahko vplivajo na duševno zdravje.

Družabne igre

Namizne igre so večna klasika družabne zabave in tudi pomemben vir skupnosti in povezovanja. Večeri družabnih iger omogočajo, da se zberemo, ustvarjamo spomine, izmenjujemo anekdote in se povezujemo med seboj. Igramo družabne igre, ustvarjamo nove družabne igre in vedno sprejemamo nove osebe v igralno ekipo!

Družabne igre igramo vsak torek ob 17.00 skupaj z Zavodom Bob (Robbova 15 v Ljubljani). Čez poletje imamo odmor in začnemo spet jeseni.

Za več informacij se lahko obrnete na Instagram (@mojamavrica) ali na michelle.risman@mojamavrica.si

Medsebojna podpora

V program medsebojne podpore se lahko priključiš kadarkoli s prijavo na info@mojamavrica.si, kjer se lahko povežeš s prostovoljko_cem, ki ima podobno izkušnjo (glede LGBTQIA+ identitete, raznolikosti in težave v duševnem zdravju ali druge osebne in življenjske okoliščine), se dogovoriš za vrstniško svetovanje, skupno obiskovanje dogodkov, spoznavanje več ljudi ali karkoli drugega po dogovoru.

 

Pogovorne skupine

Priključi se v pogovorne skupine, pridi ali organiziraj kakšen dogodek.

Lahko se priključiš s kamero in mikrofonom, lahko pa tudi samo z mikrofonom ali s pisanjem v klepet. Za vsa vprašanja in predloge nam lahko napišeš mail ali v zasebno sporočilo na Instagramu. 🤗 Se vidimo!

Študijska praksa

Organiziramo aktivnosti študijske prakse in ponujamo strokovno mentorstvo za študentke_e socialnega dela in sorodnih smeri.

Za več informacij nam lahko pišeš na teja.bakse@mojamavrica.si.

Ulične akcije

Ob tematskih dnevih (kot so dan boja proti homobitransfobiji, dan vidnosti lezbijk, dan ozaveščanja o duševnem zdravju,..) na ulicah izvajamo krajše aktivnosti z mimoidočimi z namenom ozaveščanja. Se vidimo!

Razgibana mavrica

Gremo na sprehode s psi, se gibamo, športamo, ustvarjamo. Umetnost nam je lahko izjemno v pomoč pri izražanju in soočanju z raznovrstnimi izzivi v življenju.

Za več informacij se lahko oglasiš na Instagramu (@mojamavrica) ali na info@mojamavrica.si

Želiš realizirati svoje ideje?

Ponujamo ti pogovor, izkušnje, podporo pri aktivnostih, mentorstvo – piši na info@mojamavrica.si!

Projekti

Activate Youth

2023-2025

Fokus projekta je aktivizem skozi neformalno izobraževanje, čakajo nas raznolike mednarodne aktivnosti, s katerimi bomo raziskovale_i različne oblike aktivizma in družbenega angažiranja:
- mladinske izmenjave, usposabljanja, izobraževanja in študijski obiski
- lokalne akcije
- gradiva in orodja (dokumentarni film, priročniki in knjiga).

Projekt sofinancira Evropska unija.

Soustvarjamo skupnosti

2022-2024

Usposabljanje in mentoriranje mladih z manj priložnostmi za nudenje skupnostne podpore, mednarodno povezovanje mladih z manj priložnostmi, krepitev skupnostih virov, izmenjava dobrih praks pri organizaciji psihosocialne podpore mladim z manj priložnostmi.

Financira Evropska unija.

Rural Queer Identities

2023

Queer Rural Identities je mladinska izmenjava, katere namen je opolnomočiti aktivno državljanstvo med LGBTQIA+ mladimi in zaveznicami_ki, s posebnim poudarkom na mladih s podeželja, vasi, majhnih mest in primestnih sosesk.

Sofinancira Evropska unija.

Film Forward

2023

Mednarodno usposabljanje mladih za uporabo videoposnetkov in drugih medijskih orodij za učinkovit prenos socialnopolitičnega sporočila.

Sofinancira Evropska unija.


Skupaj v skupnosti

2022-2023

Povezujemo in gradimo skupnost prek izvajanja rekreativnih in umetniških vsebin. Mlade_i z manj priložnostmi ustvarjamo skupnost za mlade z manj priložnostmi, ki s(m)o zaradi svojih raznolikih osebnih okoliščin hitreje izključene_i, ogrožene_i, ali iz drugačnih razlogov imajo veliko izkušenj, da ne pripadajo.

Financira Evropska unija.

Skupnostna podpora mladih mladim

2022-2023

Ustvarjamo in iščemo nove možnosti in priložnosti, še posebej tiste in tam, ki so nam velikokrat sistemsko ali pa bolj prikrito odvzete ali onemogočene (npr socialna vključenost ali varni prostori in odnosi). Podpora pokriva sivo cono med neformalnim (družina, prijatelji) in formalnim (institucionalne oblike pomoči), ki je največkrat spregledana, tam pa se zgodi pomemben del celjenja in okrevanja (razumevanje v podobnih izkušnjah, partnerstvo in podpora direktno v skupnosti, kjer živimo).

Financira Evropska unija.

Ulična akcija: Evropsko leto mladih

2022

Širši namen dogodka je zagotavljanje priložnosti, da mlade mimoidoče osebe podelimo svoje izkušnje z duševnim zdravjem, deprivilegiranostjo, sistemskimi ovirami in rešitvami in podporo bližnjih. Na ulični akciji smo pristopale_i do mimoidočih in jih povabile_i v sodelovanje pri krajši aktivnosti, v kateri lahko podelijo svoj odgovor na eno ali več izmed vprašanj: Kako skrbiš za svoje duševno zdravje? Kaj bi rad_a, da ljudje vedo ali boljše razumejo o okoliščini, s katero se soočaš? O kateri osebni okoliščini bi rad_a, da se več govori? Na kakšne načine se z bližnjimi osebami podpirate med seboj? Kaj je nekaj, kar ti pomaga, ko ti je težko, in bi rad_a podelil_a z drugimi?

Financira Zavod Movit.

Usposabljanje Elevate YouthWork

2022

Usposabljanje za mladinske delavke_ce za delo z mladimi LGBTQIA+ osebami, mentoriranje prostovoljskih aktivnosti, nenasilno komunikacijo, samorefleksijo, delo v skupinah, vključujoč pristop pri naslavljanju LGBTQIA+ tem, medkulturno sodelovanje, socialno vključevanje v praksi, ustvarjanje varnega prostora, delo s prostovoljkami_ci in razvoj komunikacijskih veščin pri delu z mladimi.

Sofinancira Evropska unija.

Sodelujemo z

Trans Mreža Balkan

Active Rainbow

Omra

Cassero LGBTI+ Center

Zavod Movit

EL*C

Colectivo21

IGLYO

Kolektiv Talas TIRV

Zavod Bob

Fakulteta za socialno delo